Глава Пентагону їде посилювати безпеку на Близький Схід та АТР

Глава Пентагону їде посилювати безпеку на Близький Схід та АТР

Укрінформ
Міністр Оборони США Ештон Картер 9 квітня вирушає у двотижневе турне країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Близького Сходу для обговорення питань, пов'язаних із безпекою в регіонах, а також боротьби з ІДІЛ.

Про це в п'ятницю офіційно поінформував Пентагон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Цієї суботи міністр Картер вирушить із Вашингтона на два тижні до країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, а потім до Близького Сходу для просування двох ключових міжнародних пріоритетів: зміцнення балансу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також прискорення стійкої перемоги над ІДІЛ", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що в Індії і на Філіппінах глава Пентагону обговорюватиме процес нового партнерства та модернізації вже існуючих альянсів з метою посилення безпеки.

На Близькому Сході Картер відвідає ОАЕ і Саудівську Аравію, де зустрінеться зі своїми колегами. Крім того, в Ер-Ріяді він візьме участь у зустрічі міністрів оборони Ради співробітництва країн Затоки й США, у тому числі в контексті підготовки участі президента Сполучених Штатів у Саміті США-Рада співробітництва країн Затоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-