ЄС може тимчасово запровадити візи для американців та канадців

ЄС може тимчасово запровадити візи для американців та канадців

Укрінформ
В Єврокомісії обговорять питання тимчасового відновлення візових вимог для США і Канади через недотримання ними принципу візової взаємності.

Про це поінформувала у п’ятницю речник Єврокомісії Міна Андрєєва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Метою цього є забезпечення повного дотримання візової взаємності для громадян усіх країн-членів. І це є пріоритетом для Євросоюзу. Ми маємо регламент ЄС про візову взаємність. І він вимагає від Єврокомісії запропонувати тимчасове призупинення скасування віз для громадян третіх країн, які все ще вимагають візи для громадян ЄС», - пояснила ситуацію Андрєєва.

Вона повідомила, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер включив це питання для розгляду 12 квітня з метою проведення політичної дискусії.

«Нашою метою є повне забезпечення візової взаємності з нашими стратегічними партнерами», - наголосила представник Єврокомісії.

Як відомо, громадяни США і Канади можуть подорожувати до ЄС без віз, водночас ці країни не скасували візові вимоги для громадян кількох країн-членів. Зокрема, США зберігають візовий режим з Румунією, Болгарією, Польщею, Хорватією та Кіпром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-