У Нагірному Карабасі запровадили режим

У Нагірному Карабасі запровадили режим "тиші" - шукають тіла загиблих

Укрінформ
У зоні карабаського конфлікту оголошено "період тиші", протягом якого військові будуть займатися пошуком тіл загиблих.

Про це у п'ятницю заявили у Міноборони Азербайджану, повідомляє Інтерфакс.

"При посередництві бакинського офісу ОБСЄ і Міжнародного комітету червоного хреста з 15:00 до 20:00 планується провести пошук і подальше транспортування тіл військовослужбовців, які загинули на полі бою", - зазначили у відомстві.

Представник єреванської місії МКЧХ Зара Аматуні повідомив, що організація вже допомагає сторонам конфлікту у пошуку тіл загиблих і зниклих безвісти, "в організації їх передачі рідним, проведенні обміну".

Нагадаємо, ситуація в зоні карабаського конфлікту різко загострилася в ніч проти 2 квітня. Почалися бойові дії із застосуванням авіації та артилерії. Сторони звинуватили один одного у порушенні перемир'я на лінії зіткнення, а також заявили про значні втрати противника і обмежених власних втратах.

5 квітня в Баку і столиці невизнаної Нагірно-Карабахської республіки Степанакерті заявили про досягнення угоди про припинення вогню з 12:00 за місцевим часом. Між тим протягом середи та вранці у четвер сторони обмінювалисявзаємними звинуваченнями в порушенні перемир'я.

Прес-секретар міністра оборони Вірменії Арцрун Ованнісян у п'ятницю повідомив, що з 2 по 8 квітня у зоні карабаського конфлікту загинули 44 вірменських військовослужбовці. Втрати Армії оборони Нагірного Карабаху станом на четвер становили 36 військовослужбовців, про смерть ще двох стало відомо у п'ятницю.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-