Прем'єр Британії зізнався, що володів часткою в офшорі

Прем'єр Британії зізнався, що володів часткою в офшорі

Укрінформ
Британський прем'єр Девід Кемерон визнав, що він і його дружина Саманта володіли акціями офшорної компанії, створеної його покійним батьком.

При цьому він повідомив, що продав ці акції перед тим, як в 2010 став главою уряду Великобританії. Кемерон також додав, що заплатив податки з дивідендів, отриманих по акціях офшорного фонду, пише ТАСС.

Таким чином, Кемерон прокоментував інформацію про офшорних активах його батька, яка була в опублікованих у пресі «панамських документах», а також відкинув припущення про те, що міг використовувати офшори для скорочення податкових виплат.

«Я заплатив прибутковий податок на дивіденди, - цитує слова Кемерона агентство Press Association. - З їх продажу було отримано прибуток, який не перевищував суми, що не обкладається податком на приріст капіталу, так що я не заплатив податок на приріст капіталу. Однак я виплатив всі належні британські податки».

Раніше Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), що базується у Вашингтоні, оприлюднив витяги з 11,5 млн документів з даними про офшорні рахунки низки діючих і колишніх світових лідерів.

Звіти, яким було дано назву «Панамські документи», засновані на витоку інформації з панамської компанії Mossack Fonseca, яка надає юридичну підтримку в реєстрації компаній в офшорних зонах.

У «Панамських документах» містилося інформація про те, що покійний батько глави британського уряду - Іен Кемерон - став у 1982 році одним із засновників панамської компанії Blairmore Holdings.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-