"Війни виноробів": Іспанія викликала на килим французького посла

Укрінформ
МЗС Іспанії викликало посла Франції після того, як у понеділок на одній з платних доріг на південному заході Франції місцеві винороби атакували іспанські вантажівки та вилили з них еквівалент 90 тисяч пляшок вина.

Таким чином французи виразили протест проти «недобросовісної конкуренції» через низькі ціни на іспанську продукцію, повідомляє Politico Europe

«Іспанія вже офіційно передала свій протест французькій владі і наполегливо закликає вжити всіх необхідних заходів, щоб гарантувати, з абсолютною безпекою, вільне пересування людей і товарів, що є одним з основних принципів Європейського Союзу», - йдеться у заяві МЗС Іспанії.

Іспанський уряд також повідомив про інцидент Європейську комісію.

Натомість голова Союзу виноробів французького регіону Од, Фредерік Руані, пообіцяв продовжити протести.

«Мітингувальники захищали свою продукцію від дешевого вина, що надходить з Іспанії та Італії», - заявив він.

Як відомо, ще з другої половини 2015 року французькі фермери активно демонструють своє обурення падінням цін на продукти харчування, викликаним як іноземною конкуренцією, так і діями місцевих дистриб'юторів. В липні 2015 року мітингувальники зупинили сотні вантажівок з німецькою експортною продукцією, паралельно встановлюючи контрольно-пропускні пункти біля іспанського кордону. 

У січні 2016 року на знак протесту проти урядової політики у галузі сільського господарства фермерами було перекрито 15 доріг на півночі та заході Франції, що спонукало владу до більш активних дій у напрямку стабілізації національного ринку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-