Глава австрійського банку пішов у відставку через

Глава австрійського банку пішов у відставку через "панамський скандал"

Укрінформ
Генеральний директор австрійського банку Hypo Vorarlberg, який згадується в «Панамському архіві», пішов з посади.

Про це повідомляє Meduza з посиланням на Reuters.

Міхаель Грахамме, який очолював банк з 2008 року, в заяві, поширеній Hypo Vorarlberg, підкреслив, що рішення про відставку стало результатом низки подій, що відбулися за останні роки.

«Однак остаточне рішення про такий крок я прийняв через упереджене ставлення ЗМІ до Hypo Vorarlberg і до мене особисто, з яким зіштовхнувся останніми днями», — повідомив Грахамме.

При цьому глава Hypo Vorarlberg в черговий раз підкреслив, що очолюваний ним банк діяв суворо в рамках законів.

За даними австрійського телеканалу ORF, що вивчав документи з «Панамського архіву», банк Hypo Vorarlberg був пов'язаний з офшорними компаніями через трасти в Ліхтинштейні.

Австрійські фінансові регулятори почали розслідування відносно Hypo Vorarlberg і ще одного австрійського банку Raiffeisen Bank International, що також згадується в «Панамському архіві», щоб встановити, чи дотримувалися вони законодавство у сфері запобігання відмиванню нелегальних доходів.

«Панамський архів» — більше 10 мільйонів документів панамської компанії Mossack Fonseca, що займається офшорними компаніями. Документи послужили основою для розслідування, проведеного Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) за участю Центру по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP), а також інших партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-