Столтенберг: НАТО посилюється у Чорному морі через Росію

Столтенберг: НАТО посилюється у Чорному морі через Росію

Укрінформ
Північноатлантичний альянс був змушений відреагувати посиленням своєї присутності в Східній Європі на створення Росією можливостей для обмеження доступу в Чорному морі після анексії українського Криму.

Про це зазначив у середу, виступаючи у Вашингтоні, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Чорне море – це дуже важливо. Ми бачимо, що Росія розширює там можливості A2/AD (системи озброєння для перепинення доступу/блокування зони – ред.), і вони останнім часом розгортають ці можливості в Криму", - зазначив Столтенберг.

Він підкреслив, що така сама схема застосовувалася росіянами в Балтійському та Баренцевому морях, тепер вона використовується в регіоні Чорного моря.

"Це одна з причин того, чому ми збільшили нашу присутність у східній частині Альянсу, чому ми збільшили кількість наших сил та чому ми також збільшуємо наші можливості", - зауважив глава Альянсу.

Він ще раз підкреслив, що союзники мають бути здатними протистояти розгортанню російською стороною можливостей A2/AD в Чорноморському регіоні, передусім через наявність там країн-членів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-