Сандерс і Круз стали переможцями праймеріз у штаті Вісконсін

Сандерс і Круз стали переможцями праймеріз у штаті Вісконсін

Укрінформ
Чергові голосування на внутріпартійних виборах у США у вівторок, цього разу – в штаті Вісконсін, завершилися перемогою кандидатів Берні Сандерса від Демократичної партії та Теда Круза від республіканців.

Про це свідчать попередні результати екзит-полів, оприлюднені після закриття виборчих дільниць, передає власний кореспондент Укрінформу.

Ні Гілларі Клінтон, ні Дональд Трамп, які на нинішньому етапі все ще вважаються фаворитами перегонів, не змогли обійти конкурентів у Вісконсіні.

Варто зауважити, що в стані демократів сенатор Берні Сандерс отримав шосту перемогу поспіль над колишньою першою леді США і державним секретарем Гілларі Клінтон. Зокрема, він обійшов свою конкурентку на праймеріз у штатах Айдахо та Юта (22 березня), на Алясці, Гаваях та в штаті Вашингтон (26 березня), а також у вівторок у Вісконсіні.

Тим не менше, Гілларі Клінтон залишається далеко попереду Сандерса за кількістю партійних делегатів (1271 проти 1024), більшість яких визначатиме єдиного кандидата від Демократичної партії на партійному з'їзді.

У республіканців Тед Круз вдруге поспіль обійшов Дональда Трампа, наблизивши свої шанси набути перемогу всередині партії. Щоправда, щоб дійти до цілі, йому доведеться докласти багато зусиль, враховуючи розрив по кількості делегатів у понад 230 голосів.

За календарем внутріпартійних голосувань, кандидатам належить ще взяти участь у 12-ти раундах змагань. Кокуси та праймеріз пройдуть ще у 22 штатах США та Вашингтоні, Округ Колумбія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-