Заарештований екс-прем'єр Молдови намагається впливати на свідків

Заарештований екс-прем'єр Молдови намагається впливати на свідків

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Молдови, лідер Ліберально-демократичної партії Влад Філат, заарештований за корупцію та отримання вигоди з впливу, залишиться у в'язниці.

Суд відмовився задовольнити позов адвокатів про зміну йому запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт з-за побоювань, що Філат може вплинути на свідків звинувачення, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У нашому розпорядженні є докази того, що обвинувачений може впливати на свідків обвинувачення по даній справі допомогою листів, які він таємно передає через свого адвоката», - повідомила після засідання суду прокурор Адріана Бецишор.

Адвокати екс-прем'єра, як і він сам, на засіданні суду були відсутні.

Як повідомляв Укрінформ, колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат був заарештований у жовтні минулого року за корупцію та отримання вигоди з впливу. Чиновник звинувачується в отриманні від мера молдавського міста Оргеєв, бізнесмена Ілана Шора, хабара в розмірі 250 мільйонів доларів.

Прокуратура також не виключає його причетність до розкрадання з банківської системи Молдови більше мільярда доларів, що згодом призвело до банкрутства трьох найбільших банків країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-