США закликали Вірменію і Азербайджан поновити переговори по Карабаху

США закликали Вірменію і Азербайджан поновити переговори по Карабаху

Укрінформ
Офіційний Вашингтон привітав досягнення домовленості між Вірменією і Азербайджаном про припинення вогню в районі Нагірного Карабаху та закликав обидві сторони поновити переговори в межах Мінського процесу.

Про це заявив у вівторок офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають те, що обидві сторони підтвердили домовленість про припинення вогню", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати активно працюють з обома сторонами та закликають їх суворо дотримуватися умов тимчасового перемир'я.

Тонер також поінформував, що співголови Мінської групи у вівторок взяли участь у засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні. За його словами, планується, що вони разом із представниками німецького головування в Організації відбудуть ближчим часом до регіону "для того, щоб зустрітися з обома сторонами та закликати їх дотримуватися режиму припинення вогню, а також вступити в переговори щодо всеосяжного врегулювання".

При цьому американський представник підкреслив, що США також закликають обидві країни повернутися до столу переговорів у межах Мінського процесу, який "був започаткований для ведення переговорів щодо мирного врегулювання конфлікту в Нагірному Карабаху".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-