Січневий вибух в кишинівському кафе - результат чиновницьких хабарів

Січневий вибух в кишинівському кафе - результат чиновницьких хабарів

Укрінформ
Три високопоставлених молдавських чиновника стали фігурантами кримінальної справи за фактом вибуху, який стався в січні цього року в одному з кишинівських кафе.

Такі дані оприлюднила Генеральна прокуратура Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Всіх трьох підозрюваних - головний інспектор Управління громадського харчування кишинівської мерії, співробітник Департаменту пожежної безпеки та інспектор Центру громадського здоров'я - затримано на три доби, а найближчим часом їм буде пред'явлено звинувачення. В ході слідчих заходів було встановлено, що затримані чиновники постійно, з моменту відкриття кафе, в обмін на грошову винагороду «заплющували очі» на існуючі в закладі недоліки», - зазначив прокурор Влад Гузик.

Згідно з молдавським законодавством, якщо вина чиновників буде доведена, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном до 10 років.

Прокуратура також направила до суду кримінальну справу стосовно адміністраторів кафе - подружньої пари. Їм загрожує тюремне ув'язнення терміном від 6 до 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, на початку січня нинішнього року в одному з кафе на центральному ринку молдавської столиці вибухнув газовий балон, внаслідок чого чотири людини загинули, ще дев'ять отримали опіки різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-