Прем'єр Ісландії подав у відставку через «панамський скандал»

Прем'єр Ісландії подав у відставку через «панамський скандал»

Укрінформ
Ісландський прем'єр-міністр Сігмюндюр Гюннлейгссон подав у відставку через причетність до секретної офшорної компанії. 

Про це повідомляє ВВС

«Прем'єр-міністр Ісландії вже подав у відставку після панамського скандалу», - йдеться у повідомленні.

У документах так званого «Панамського архіву», що потрапив до журналістів, згадується офшорна компанія ісландського прем'єра, яку він не задекларував.

Гюннлейгссон та його дружина стали одними з фігурантів розслідування міжнародних журналістів щодо іменитих власників великих офшорів.

Виявилося, що прем'єр Ісландії є одним із власників компанії Wintris, яка була створена в 2007 році та зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Гюннлейгссон володів 50% компанії протягом двох років, після чого продав їх своїй дружині, яка володіла іншими 50%, за 1 долар.

За інформацією журналістів-розслідувачів, компанія використовувалася для того, щоб зберігати інвестиції на мільйони доларів багатих партнерів подружжя.

Нагадаємо, тисячі протестувальників вийшли на вулиці Рейк'явіка, вимагаючи відставки прем'єра Гюннлейгссона, ім'я якого згадується в так званих "панамських документах", опублікованих у неділю ввечері.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив інформацію про велику мережу тіньових грошових переказів, до якої причетні представники світової еліти. Це дослідження отримало назву "панамські документи". 

Фото: Telegraf-EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-