Голандський міністр закликає сказати

Голандський міністр закликає сказати "так" асоціації Україна-ЄС

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я та спорту Едіт Схіпперс закликала нідерландців підтримати Угоду про асоціацію Україна-ЄС на референдумі , який має пройти у цій країні завтра, 6 квітня. 

Про це вона сказала в ефірі ранкової програми WNL Vandaag, повідомляється на Twitter-сторінці нідерландського МЗС, присвяченій питанню референдуму.

"Нідерланди - це торгова країна, тому варто голосувати і сказати "так", -  сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Амстердамі на площі Дам пройшла велика акція MaiDam, де міністр закордонних справ та міністр оборони Нідерландів також закликали підтримати угоду про асоціацію на референдумі.

Останні опитування громадської думки показують, що близько 36 % мешканців Нідерландів планують проголосувати "за" Угоду про асоціацію Україна-ЄС на референдумі, а 47 % планують проголосувати "проти". Серед опитаних 18 % людей ще не визначилися.

6 квітня у Нідерландах пройде консультативний референдум щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Угоду про Асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів. Ці голоси були зібрані групою євроскептиків Geen Peil.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-