У Польщі переконані: санкції проти РФ мають тривати й надалі

У Польщі переконані: санкції проти РФ мають тривати й надалі

Укрінформ
Санкції проти Росії мають тривати до завершення російської агресії на Донбасі і деокупації Криму.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила депутат Сейму, заступник голови комісії нижньої палати польського парламенту у закордонних справах Малгожата Госєвська.

“Ми (Польща – ред.) вважаємо, що поки Росія не вийде з Донбасу і не завершить окупацію Криму, то ми не можемо говорити про нормальні відносини з цією країною і, насамперед, немає підстав говорити про зняття санкцій. Наша позиція полягає в тому, щоб переконати у цьому інші країни, особливо ті, з якими найбільше рахуються в ЄС”, - підкреслила Госєвська.

Польський політик наголосила, що доповідь про злочини Росії на Донбасі, яка у вівторок буде представлена в Європарламенті, і яку наприкінці квітня планують передати до Гааги, є “дуже важливим аргументом” і свідченням жахливих воєнних злочинів, скоєних Росією на Донбасі.

“В документі ми підкреслюємо, що це є не якісь дикі, некеровані банди, які гарцюють по Донбасу, якісь просто сепаратисти... У цьому звіті ми показуємо, що головним винуватцем існуючого стану речей є Росія, а особами, які безпосередньо відповідають за воєнні злочини, є представники Росії. Це ми показуємо завдяки свідченню жертв”, - наголосила Госєвська.

На її переконання, чим ширше міжнародна спільнота знатиме про факти з цієї доповіді, тим складніше буде політикам закривати очі на злочини РФ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-