Білорусь готує воєнну доктрину проти

Білорусь готує воєнну доктрину проти "гібридної агресії"

Укрінформ
Палата представників Національних зборів Білорусі прийняла сьогодні у першому читанні законопроект "Про затвердження Воєнної доктрини Республіки Білорусь" в якій, крім іншого, відзначено зацікавленість у розвитку відносин з ЄС і взаєморозуміння з НАТО.

Про це повідомляє БелаПАН.

"Сьогодні крім класичних форм застосування збройних сил типовим стало використання стратегії непрямих дій. Вона передбачає ведення воєнних дій чужими руками, масове задіяння радикальних екстремістських і терористичних організацій, приватних воєнних кампаній, широке використання протестного потенціалу населення", - заявив міністр оборони Білорусі Андрій Равков.

Міністр, представляючи документ, зазначив, що попередня доктрина діяла з 2002 року, вона виконала своє призначення і вже не повністю відповідає сучасній реальності.

Нова воєнна доктрина, за його словами, враховує зміни військово-політичної обстановки навколо країни, розширення спектру джерел воєнних загроз країні, уточнює підходи за визначенням воєнних небезпек для Білорусі.

Крім того, наголосив він, у документі враховано "всі можливі варіанти розв'язання агресії проти Білорусі, у тому числі - на стадії внутрішнього збройного конфлікту, спровокованого ззовні за допомогою гібридних способів протиборства".

Равков також повідомив, що "разом з розставлянням пріоритетів на союзницькі відносини" з Росією у воєнній доктрині прописана зацікавленість у розвитку добросусідських і партнерських відносин з Євросоюзом, а також прагнення до відкритості і розвитку взаєморозуміння з НАТО.

"Основна ідея - ми відкриті для співробітництва для всіх, але за умови дотримання національних інтересів Білорусі", - заявив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-