Дружина єврокомісара фігурує в

Дружина єврокомісара фігурує в "панамських документах"

Укрінформ
Дружина комісара ЄС з питань енергетики Мігеля Аріаса Каньєте фігурує у матеріалах масштабного розслідування щодо діяльності багатьох офшорних компаній.

Про це повідомляє Euobserver.

"За даними розслідування, дружина єврокомісара Мігеля Аріаса Каньєте Мікаела Домек Соліс-Бомонт була відповідальна за фінансові операції офшорної фірми Rinconada Investments Group, яка зареєстрована в Панамі у 2005 році", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що такі офшорні фірми, як вищезазначена, можуть мати законні ділові цілі, проте найчастіше вони створюються для ухилення від сплати податків.

Так, Rinconada Investments Group вже існувала, коли Каньєте обіймав державні посади в Іспанії та в ЄС.

У свою чергу, в прес-службі єврокомісара Міжнародному консорціуму журналістів-розслідувачів, повідомили, що його активи "декларуються незалежно" від доходів дружини і що доходи Каньєте задекларовані у "повній відповідності з нормами ЄС".

Адвокати дружини Каньєте також розповіли журналістам, що вона "задекларувала усі свої доходи згідно з іспанським законодавством".

Як раніше повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються іменитими власниками з багатьох країн.

Прокуратура Панами вже почала розслідування у зв'язку з діяльністю численних офшорних компаній, зареєстрованих панамською юридичною фірмою Mossack Fonseca та готова співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами у розслідуванні діяльності офшорних компаній на своїй території.

Фото: ru.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-