Ердоган: Туреччина підтримуватиме Азербайджан у карабаському конфлікті

Ердоган: Туреччина підтримуватиме Азербайджан у карабаському конфлікті

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пообіцяв "до кінця" підтримувати Азербайджан у конфлікті з Вірменією навколо Нагірного Карабаху.

Про це повідомляє AFP

"Ми молимося, щоб наші азербайджанські брати переважали в цих сутичках з найменшими втратами. Ми будемо підтримувати Азербайджан до кінця", - наголосив турецький президент.

Ердоган також піддав різкій критиці невдачі Мінської групи, яка очолює зусилля ОБСЄ, щоб знайти спосіб врегулювання конфлікту.

"Ми зіткнулися з такими випадками тому, що Мінська група недооцінила ситуацію. Якщо б Мінська група вжила справедливих і рішучих кроків, подібних інцидентів не відбулося б. Проте слабкі сторони Мінської групи, на жаль, призвели ситуацію до цієї точки", - сказав він.

Як зазначає видання, Туреччина, яка має тісні культурні та мовні зв'язки з Азербайджаном, є ключовим союзником Баку.

Так, у Анкари немає дипломатичних відносин з Вірменією через суперечку з приводу масових вбивств вірмен в Османській імперії, що Єреван розцінює як геноцид.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на суботу, 2 квітня, в Нагірному Карабасі поновилися бойові зіткнення, що призвели до людських жертв. Обидві сторони звинувачують одна одну.

У 1991-1994 роках у Нагірному Карабасі відбувся збройний конфлікт між вірменами і азербайджанцями, за підсумками якого самопроголошена і невизнана Нагірно-Карабаська республіка досягла фактичної незалежності. Азербайджан вважає території, зайняті вірменами в ході війни, окупованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-