Азербайджан заявляє, що Вірменія обстріляла його 130 разів

Азербайджан заявляє, що Вірменія обстріляла його 130 разів

Укрінформ
Азербайджан заявив, що ЗС Вірменії завдали по його території 130 ударів з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Про це повідомляє азербайджанське агентство "Тренд" з посиланням на міноборони країни.

"ЗС Вірменії, використовуючи 60-, 82-, 120-міліметрові міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети, за минулу добу порушили режим припинення вогню на різних напрямках лінії зіткнення азербайджанських та вірменських військ 130 разів", - йдеться в повідомленні.

Міноборони Азербайджану перерахувало позиції, які були піддані обстрілу.

"З урахуванням оперативної обстановки, ЗС Азербайджану завдали по ворожих позиціях 137 вогневих ударів. У ніч на суботу всі прикордонні позиції Азербайджану піддавалися інтенсивному обстрілу з великокаліберної зброї, мінометів, гранатометів і артилерійських установок. Крім того, був обстріляний ряд населених пунктів поблизу лінії зіткнення військ, де компактно проживає цивільне населення. В результаті обстрілу є загиблі та поранені серед цивільного населення", - заявили в міноборони.

За його даними, у боях було знищено 6 вірменських танків, 15 артустановок і укріплені інженерні споруди, "знищено і поранено більше 100 військовослужбовців ЗС Вірменії". Також повідомляється про 12 загиблих азербайджанських військовослужбовців, одним підбитий вертоліт Мі-24 і пошкоджений на міні танк.

Конфлікт між двома південно-кавказькими країнами виник 1988 року через територіальні претензії Вірменії до Азербайджану. Нагорний Карабах і сім прилеглих до нього районів - 20 відсотків території Азербайджану - знаходяться під окупацією збройних сил Вірменії.

У травні 1994 року сторони досягли режиму припинення вогню, і до цих пір під егідою Мінської групи ОБСЄ і при співголовуванні Росії, Франції і США ведуться поки ще безуспішні мирні переговори.

Прийняті Радою безпеки ООН чотири резолюції по звільненню окупованого Нагірного Карабаху і прилеглих до нього територій до цих пір не виконуються Вірменією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-