Власники карти поляка зможуть отримати громадянство вже через рік

Власники карти поляка зможуть отримати громадянство вже через рік

Укрінформ
Польський Сейм вніс зміни до закону про Карту поляка, якими передбачається ряд спрощень для осіб, які є власниками цих документів.

Ними, зокрема, передбачається спрощення процедури отримання польського громадянства, а також отримання фінансової допомоги від держави після переїзду до Польщі, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

Змінами до закону передбачається, що власники карт поляка відразу зможуть отримати в Польщі карту постійного проживання, а через рік – польське громадянство. Крім того, у період адаптації вони зможуть звертатися по фінансову допомогу від держави з метою оренди житла, вивчення польської мови чи навчання на професійних курсах. На це може бути виділено близько 6 тис. злотих на кожну людину (понад 1,5 тис. дол.). Програма буде введена в дію з 2017 року.

За оцінками міністерства внутрішніх справ й адміністрації РП, після внесення цих змін до Польщі бажатимуть переїхати кілька десятків власників карт поляка.

Цими привілегіями користуватимуться також члени родини власників карт поляка.

Карта поляка є документом, що підтверджує приналежність до польського народу і вона видається етнічним полякам в 15-ти країнах, які колись входили до складу СРСР. Документ видається з 2008 року. До цього часу видано 160 тис. карт поляка. Найбільше цих документів отримали громадяни Білорусі – понад 76 тис., України – близько 70 тис., а також Литви – майже 6 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-