Олланд і Обама домовились, як далі винищувати ІДІЛ

Олланд і Обама домовились, як далі винищувати ІДІЛ

Укрінформ
Президенти Франції та США Франсуа Олланд і Барак Обама у Вашингтоні на полях міжнародного саміту з ядерної безпеки узгодили подальшу координацію боротьби з ІДІЛ у Сирії та Іраку.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в Єлисейському палаці.

«Разом з президентом Обамою ми узгодили наші дії, посилимо розвідку і моніторинг за іноземними бойовиками. Ми маємо високий рівень координації. Коріння тероризму ісламістів знаходиться в Сирії та Іраку. ІДІЛ втрачає контроль над раніше захопленими районами через повітряні удари, які наносяться коаліцією на чолі зі США», - зазначив Олланд.

За його словами, Франція та США повинні підтримувати всі сили, що воюють проти терористичної організації ІДІЛ, включаючи насамперед арабські сили і курдів, що діють на цьому напрямку.

Зі свого боку, Обама запевнив, що Вашингтон і Париж «абсолютно віддані знищенню ІДІЛ», Франція є «ключовим партнером» США у військовій кампанії, спрямованій проти бойовиків цього терористичного угруповання в Іраку і Сирії.

Він додав, що США і Франція поглиблюватимуть партнерство в антитерористичних зусиллях. «Ми зробили деякі значні кроки у галузі обміну інформацією», - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-