Польща спростила допуск військ НАТО на територію країни

Польща спростила допуск військ НАТО на територію країни

Укрінформ
Сейм Польщі ухвалив зміни до закону щодо перебування іноземних військ на території країни.

Зокрема передбачається, що допуск надаватиметься керівниками держави без згоди парламенту, щоб скоротити до 48-72 годин термін прибуття до Польщі сил негайного реагування НАТО, інформує власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

За зміни до закону проголосувала більшість депутатів нижньої палати парламенту (427), проти було лише вісім депутатів, а сім законодавців утрималися.

Зміни до цього закону Міністерство національної оборони Польщі обгрунтувало досвідом російсько-українського збройного конфлікту.

Відповідно до ухвалених змін, дозвіл іноземним військам, зокрема країн НАТО і ЄС, на території Польщі в мирний час надаватиме президент на прохання міністра національної оборони за згодою глави уряду. У згоді визначатиметься мета і перелік завдань іноземних військ, а також обставини розгортання військ. Окрім військових навчань, іноземні війська розгортатимуться з превентивною метою, зокрема для відлякування армій інших країн. Їм можна буде надавати такі самі повноваження для дій, як і польській армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-