Мігрантська угода з Туреччиною була

Мігрантська угода з Туреччиною була "фатальною помилкою" - Amnesty

Укрінформ
Туреччина примушує сирійських біженців повертатись у розорені війною райони Сирії.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації Amnesty International, оприлюдненому 1 квітня, повідомляє DW.

За даними АІ, щодня з південних прикордонних провінцій Туреччини влада висилає групи біженців кількістю до ста осіб. Із середини січня кількість висланих сирійських мігрантів, у тому числі дітей та вагітних жінок, сягнула кількох тисяч.

В Amnesty International вважають, що подібні дії турецької влади свідчать про "фатальні помилки, які були допущені при укладанні угоди між турецькою стороною і Брюсселем". Згідно з цією угодою, держави Євросоюзу домовилися про розподіл 72 тисяч сирійських біженців з турецької території в обмін на те, що Анкара прийме у себе нелегальних мігрантів з території Греції.

Нині ж правозахисники стверджують, що Туреччина не є країною, "безпечною для сирійських біженців", і "стає щодня дедалі менш безпечною".

"Є реальний ризик того, що "декого з тих, кого ЄС направить назад у Туреччину, спіткає така сама доля", - підкреслив директор європейських і центральноазіатських програм Amnesty International Джон Далхайзен.

Окрім того, фахівці AI звертають увагу на погані умови в таборах для біженців біля кордону з Сирією. Критикують вони і той факт, що турецька влада дедалі частіше відмовляє мігрантам у необхідній реєстрації, без якої ті фактично не мають жодних прав, зокрема на медичні послуги.

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 4 квітня, першу партію мігрантів з 500 осіб мають повернути з Греції до Туреччини на умовах угоди між ЄС і Анкарою.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-