У Варшаві на кінофестивалі збирали підписи за звільнення Сенцова

У Варшаві на кінофестивалі збирали підписи за звільнення Сенцова

Укрінформ
У Варшаві під час відкриття фестивалю нового італійського кіно "Cinema Italia Oggi 2016" активісти збирали підписи за звільнення незаконно утримуваного у російській колонії українського політичного в’язня Олега Сенцова.

Акцію організували варшавський Євромайдан і фундація “Відкритий діалог”, про що вони й повідомили у Facebook.

Як сказано у повідомленні, активісти зібрали підписи під листом до президента Росії Володимира Путіна, у якому звернули увагу що над Сенцовим чинять політичну розправу за його ідеологічні переконання та закликали президента РФ, звільнити режисера, незаконно засудженого на 20 років колонії.

Серед підписантів є відомий італійський актор Клаудіо Сантамарія, італійські та польські діячі культури та учасники кінофестивалю. На сьогодні активістам вдалося зібрати 187 підписів, свою акцію вони продовжать до закінчення кінофестивалю 4 квітня.

Активісти зазначають, що під час фестивалю напередодні був представлений фільм про героя, який володіє надзвичайними здібностями, і в якому режисер фільму торкається теми терору, політичних ігор та парадоксів світу.

“Сенцов як для українців, так і для цілого світу теж показує свою надзвичайну силу волі і незламності у протистоянні з несправедливістю, терором та політичними іграми”, - наголошують у варшавському Євромайдані.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий 11 травня 2014 року російською окупаційною владою у Криму, пізніше був заарештований і засуджений за проукраїнські погляди та підтримку ідей Революції гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-