Німеччина посилила безпеку через погрози ІДІЛ

Німеччина посилила безпеку через погрози ІДІЛ

Укрінформ
Федеральна поліція Німеччини та Федеральне відомство з кримінальних справ (BKA) посилили заходи безпеки й вивчають можливу загрозу терористичного нападу на аеропорт Кельн-Бонн.

Як повідомляє DW, причиною цього є поширені в мережі від імені джихадистів "Ісламської держави" (ІД) фотомонтажі.

"На одній з картинок - охоплена полум'ям будівля аеропорту, перед нею бойовик, одягнений у камуфляж з написом на спині німецькою мовою: "Ти також можеш добитись того, чого добились твої брати у Бельгії". Серед інших зображень - палаюче відомство канцлерки у Берліні з написом: "Німеччина - це поле бою", - йдеться в повідомленні.

Представник МВС федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія повідомив журналістам газети Rheinische Post, що наразі немає конкретних попереджень про теракти, але "відео та картинки, які вихваляють насильство, чинять великий вплив на радиклізацію молоді". Він додав, що фотографії вивчаються фахівцями, щоб оцінити реальність загрози.

Це уже не перші погрози джихадистів, що поширюються у німецькомовному інтернеті та розраховані на аудиторію, яка співчуває ІД. Однак після нападів у Брюсселі, які забрали життя щонайменше 35 людей, вони привертають особливу увагу. Представники МВС та Федерального відомства із захисту конституції вважають, що пропаганда ІД добре організована та досягає багатьох радикалізованих молодих ісламістів у ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-