Австралійський серфер через напад акули ледь не втратив ногу

Австралійський серфер через напад акули ледь не втратив ногу

Укрінформ
22-річний австралійський серфер Бретт Коннеллан став жертвою нападу акули на одному з пляжів у штаті Новий Південний Велс.

Про це у четвер повідомила телекомпанія ABC.

«Його врятували дії іншого серфера, – розповів вранці один з лікарів. – Він перебував у критичному стані, у нього був надзвичайно низький тиск, який вдалося підвищити тільки після переливання крові».

Коннелан в середу увечері займався серфінгом на одному з пляжів поблизу містечка Кайяма, що неподалік від Воллонгонга, коли на нього раптово напала акула, мало не відкусивши йому ногу.

Юнака врятував інший серфінгіст, котрий перебував неподалік. Він зумів швидко витягнути свого непритомного колегу на берег та перетягнути йому джгутом ногу, щоб уповільнити кровотечу. Медики, які приїхали на місце події, зробили потерпілому переливання крові, відвезли його в лікарню і прооперували.

На думку фахівців, на Коннеллана напала велика біла акула, що часто полює в сутінках. Рятувальники закрили пляж Кайями щонайменше на 24 години.

Нагадаємо: це вже другий за рахунком в нинішньому році зареєстрований випадок непровокованого нападу акули на людину в Австралії. Минулого року в країні їх було зареєстровано 18, в тому числі два – з летальним результатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-