Відновлення діалогу із Росією провокуватиме Путіна - канадський депутат

Відновлення діалогу із Росією провокуватиме Путіна - канадський депутат

Укрінформ
Заяви міністра закордонних справ Канади Стефана Діона щодо відновлення дипломатичних стосунків із Росією є «дуже тривожними».

Таку думку висловив депутат федерального парламенту Канади та тіньовий міністр оборони країни Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Нас не повинна ввести в оману «нормалізація відносин» між Україною та Канадою. Кремль та його клептократія бачать це як перший крок до примирення до пом’якшення санкцій», - сказав Безан.

Він назвав чинний канадський уряд «наївним» за віру в можливість домовитися із Путіним.

«Діон та уряд Трюдо наївні, якщо думають, що Путін забереться з України через їх відкрите спілкування та м’яку дипломатію. Путіна провокує слабкість! А це є слабкою зовнішньою політикою!», - наголосив депутат.

Безан підкреслив, що агресія Росії направлена не лише на Україну, але на спільні цивілізаційні цінності.

«Канада повинна залишатися #unitedforukraine та бути солідарною із українцями. Російське вторгнення та окупація української території є не лише нападом на суверенітет України, але й атакою на наші спільні цінності, такі як: демократія, свобода, права людини, верховенство закону та процвітання для всіх», - зазначив він.

Тіньовий міністр висловив жаль, що канадський уряд вирішив більше залучати Росію, при цьому відштовхуючи Україну.

«На жаль, ліберальний уряд мимоволі вирішив відкрити двері перед Росією, найбільшою загрозою глобальному миру та безпеці; і почав закривати двері перед європейськими прагненнями України, за які так багато боролося та загинуло з часу Революції гідності», - підсумував Безан.

Нагадаємо: міністр закордонних справ Канади Стефан Діон заявив, що прагне повернутися за стіл переговорів із Росією для вирішення спільних проблем. При цьому він наголосив на продовженні рішучої підтримки України та необхідності збереження і навіть посилення санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-