До Європи прибудуть 3,5 тисячі американських танкістів - експерт

До Європи прибудуть 3,5 тисячі американських танкістів - експерт

Укрінформ
Найближчим часом до Європи прибудуть підрозділи першої танкової бригади бойового угруповання третьої піхотної дивізії збройних сил США чисельністю 3,5 тис. військовослужбовців, які розміщуватимуться на військових базах у чотирьох країнах у рамках «Європейського оперативного підрозділу» (European Activity Set, EAS).

Про це кореспондентові Укрінформу розповів французький військовий експерт Філіп Шапло з посиланням на джерела у командуванні ЗС США в Європі.

«Найближчими тижнями перші підрозділи чисельністю 3,5 тис. солдатів повернуться до Європи в рамках EAS, який упродовж шести місяців має розгорнутися на колишніх та нових американських військових базах континенту з відповідним оснащенням необхідними запасами», - зазначив експерт, додавши, що перша танкова бригада вже на шляху до Європи.

За його словами, матеріально-технічні запаси, транспортні засоби, озброєння і військова техніка буде розташована в Німеччині, Литві, Румунії та Болгарії.

«Наразі EAS налічує близько 12 тис. найменувань, у т.ч. 250 танків та БМП (Абрамс М1, Бредлі і т.д.) та 1750 інших транспортних засобів», - сказав Філіп Шапло.

EAS забезпечуватимуть 5 армійських арсеналів (Army Prepositioned Stocks) наземного та морського базування. «Озброєння та боєприпаси чотирьох арсеналів будуть розмішуватися на 11-ти військових базах, а одного на бортах шести великих швидкісних кораблів-складів типу LMSR (Large Medium Speed Roll-on-Roll-off)», - зауважив експерт.

Загалом, за словами Філіпа Шапло, APS складатимуться з чотирьох піхотних та двох танкових бригад, чотирьох бригаді логістики і артилерії та командування. Планується, що на території Європи буде розгорнуте армійське об’єднання чисельністю 700 офіцерів та унтер-офіцерів, 30 тис. військовослужбовців за контрактом та 6,7 тис. цивільних осіб.

Нагадаємо, восени минулого року вище військово-політичне керівництво США ухвалило рішення «повернути до життя» свої європейські військові бази для військової техніки у зв’язку з анексією Росією Криму, її агресією проти України та чисельними погрозами і провокаціями російських військових на кордоні з країнами-членами НАТО в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-