Викрадачем літака виявився не той єгиптянин. Стали відомі вимоги терориста

Викрадачем літака виявився не той єгиптянин. Стали відомі вимоги терориста

Фото
Укрінформ
Викрадачем літака EgyptAir є не Ібрагім Самаха, а Сеїф Елдін Мустафа. На борту досі залишаються 3 пасажири, викрадач і члени екіпажу.

Про це повідомляє міністерство закордонних справ Кіпру. 

«Викрадачем MS181 є Сеїф Елдін Мустафа. Ситуація триває досі», – зазначили у відомстві.

Користувач Твіттера Мохтар Авард виклав фото викрадача у поясі шахіда.

За даними ABC News, на борту досі перебувають викрадач, 3 пасажирів і члени екіпажу. 

«Ми маємо справу з ним як реальною загрозою», - сказали в єгипетському міністерстві цивільної авіації щодо викраденого літака EgyptAir і загрози вибухових речовин на борту.

За інформацією грецького порталу newsit, викрадач літака А-320 є колишнім офіцером армії або сил безпеки Єгипту. 

Як повідомив кіпрський державний телеканал RIK, викрадач належить до опозиції до уряду (президента Єгипту Абделя Фаттаха) ас-Сісі в Єгипті. Він вимагає звільнення кількох ув'язнених жінок, які містяться у в'язницях Єгипту. Це одна з вимог, викладених в листі.

Як повідомляє телеканал "ОН-ТВ" з посиланням на прес-службу прем'єр-міністра Єгипту, влада Єгипту принесли вибачення професору Ібрагіму Самах, якого раніше назвали загарбником літака А320, яка вчинила у вівторок посадку в аеропорту Ларнаки на Кіпрі.

"Ми приносимо вибачення пану Ібрагіму Самах за те, що його ім'я помилково було пов'язано з ситуацією навколо літака", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Раніше повідомлялося, що захоплювач, погрожуючи екіпажу літака і пасажирам поясом смертника, зажадав змінити маршрут, яким слідував лайнер А320 (Олександрія-Каїр), і змусив пілотів посадити літак в аеропорту Ларнаки на Кіпрі. Потім він відпустив частину пасажирів і в даний час веде переговори з владою через єгипетського пілота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-