Десантники взяли під охорону паризькі аеропорти

Десантники взяли під охорону паризькі аеропорти

Укрінформ
Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що у паризьких аеропортах розпочали патрулювання французькі десантники і порівняв їхню службу з участю у війні проти ІДІЛ в Іраку.

Про це він заявив під час спільного з міністром внутрішніх справ Бернаром Казньовим візиту до аеропорту Руасі - Шарль де Голль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

 "Я вітаю присутність в патрулях аеропорту Руассі десантників, які також були задіяні в підготовці іракських сил, що борються з "Ісламською державою" в Іраку. Це та ж сама боротьба, що відбувається тут в Руассі або в Іраку проти того ж ворога - ІДІЛ", - заявив Ле Дріан.

Він нагадав, що уряд Франції після минулорічних терактів у Парижі мобілізував у рамках операції "Вартовий" до 10 тис. військовослужбовців, які координуються на місцях МВС Франції.

Міністри провели нараду з представниками сил безпеки аеропорту, прикордонної поліції, митниці, рятувальниками, поліцейськими та снайперами, а також продемонстрували журналістам справжні нові сирійські паспорти з підробленими ІДІЛ шенгенськими візами.

"Зараз 5 тис. поліцейських і жандармів несуть службу на кордоні, особливо на північному. Там розгорнуто  42 постійно діючі контрольовані перепускні пункти, які працюють цілодобово", - заявив у свою чергу Бернар Казньов.

Раніше він заявив, що уряд одразу після терактів у Брюсселі ухвалив низку заходів на громадському транспорті. По-перше, доступ в громадські зони транспортної інфраструктури відтепер дозволено тільки людям, які мають квитки і (або) документ, що засвідчує особу. По-друге, оператори метро і вокзалів поширюватимуть попереджувальні повідомлення про підвищений ризик. По-третє, в рамках операції "Вартовий" військові патрулюватимуть місця транспортної інфраструктури.

Будуть розгорнуті і систематизовані заходи особистого огляду. Особливу увагу приділено 36 французьким аеропортам, а також європейським інституціям та органам влади - Ради Європи, ЄСПЛ та Європарламенту у Страсбурзі.

Фото: www.thejournal.ie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-