Єльченко: Україна ініціювала ряд зустрічей в ООН по справі Савченко

Єльченко: Україна ініціювала ряд зустрічей в ООН по справі Савченко

Укрінформ
Українська сторона ініціювала ряд термінових зустрічей в керівництві ООН, а також у делегаціях країн-членів Ради Безпеки Організації після того, як російський суд оприлюднив вирок за сфабрикованою справою Надії Савченко.

Про це зазначив у вівторок під час брифінгу в штаб-квартирі ООН постійний представник України при Організації Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо ближчими годинами провести низку зустрічей з керівництвом Секретаріату ООН, іншими членами Ради Безпеки, президентом Генеральної Асамблеї для того, щоб підняти це питання (Надії Савченко – ред.), звернути увагу на нього", - зазначив Єльченко.

За його словами, українська сторона під час зустрічей ініціюватиме відповідну реакцію міжнародної спільноти, у тому числі дій, "які могли би допомогти звільнити Надію".

У цьому зв'язку він висловив сподівання "на більш активну роль Генерального секретаря у цій справі".

Український представник подякував партнерам, які вже висловили підтримку та солідарність з Україною у її боротьбі за визволення Надії Савченко, у тому числі тверду позицію США, а також ОБСЄ і Ради Європи.

Єльченко нагадав, що звільнення заручників є одним із зобов'язань російської сторони за Мінською угодою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-