США пропонує Брюсселю допомогу в  розслідуванні терактів

США пропонує Брюсселю допомогу в розслідуванні терактів

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі зв'язався у вівторок з міністром закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом з приводу серії атак у Брюсселі, запропонувавши підтримку з американського боку в процесі розслідування терактів та домовившись про подальше підтримання прямих контактів у цьому питанні.

Про це офіційно повідомили в Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Керрі високо оцінив оперативну роботу груп швидкого реагування та запропонував підтримку США у проведенні розслідування", - зазначається в документі.

Крім того, глава Держдепартаменту висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людей у атаках терористів та підтвердив, що Сполучені Штати "стоятимуть разом з народом Бельгії".

Обидва лідери погодилися, що "винні мають бути притягнуті до відповідальності і що подібні напади підкреслюють необхідність постійних та узгоджених зусиль усіх країн у боротьбі з насильницьким екстремізмом".

Глави зовнішньополітичних відомств "домовилися залишатися на зв'язку, поки триває слідство", підкреслили в держдепі.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Барак Обама, перебуваючи з візитом на Кубі, у вівторок зв'язався з прем'єр-міністром Бельгії, також пообіцявши надати Бельгії необхідну підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-