Паризькі теракти готували мінімум 30 осіб – глава МЗС Бельгії

Паризькі теракти готували мінімум 30 осіб – глава МЗС Бельгії

Укрінформ
Франція та Бельгія розпочали процедуру екстрадиції терориста Салаха Aбдеслама, якого підозрюють в організації та виконанні теракту поблизу столичного аеропорту «Стад де Франс» у Парижі 13 листопада 2015 року.

Про це повідомляє французький телеканал France 3.

«Юридичну процедуру екстрадиції Салаха Абдеслама розпочато. Упродовж 90 діб його буде передано до Франції», - повідомляє телеканал.

За даними ЗМІ, бельгійське слідство має намір допитати підозрюваного щодо його участі та ролі у підготовці та здійсненні терактів у Брюсселі та його зв'язків з іншими терористами та злочинцями. «Ми виявили зв'язок між терористами та бельгійськими злочинцями. Вони використовують одні й ті ж авто та квартири. Ми впевнені, що принаймні 30 осіб брало участь у підготовці терактів у Парижі», - заявив міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс.

Повідомляється, що Салаха Абдеслама утримують другу ніч поспіль у бельгійській в'язниці міста Брюгге.

Президент Франції Франсуа Олланд сьогодні зустрічається у Єлисейському палаці (адміністрація президента) з представниками асоціації родин жертв терактів у Парижі, щоб повідомити про хід розслідування та наміри держави щодо притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, Салах Абдеслам є затриманим виконавцем терактів у Парижі. Його розшукували впродовж чотирьох місяців. Абдесаламу виповнилося 26 років, він є громадянином Франції, який проживав на території Бельгії.

Абдесалам придбав обладнання, необхідне для виготовлення поясів шахіда, знімав квартиру в передмісті Парижа, і орендував авто, що було використано для перевезення терористів, які вбили 90 людей у концертній залі «Батаклан». Його арештували минулої п'ятниці у брюссельському кварталі Моленбек. На його слід правоохоронці вийшли після стрілянини та знищення спільника терориста алжирця Мухаммеда Белькаїда, у помешканні якого знайшли свіжі відбитки Абдесалама.

За даними джерел, наближених до слідства, поліція знайшла терориста завдяки стеженню за власницею квартири, де, за їхньою інформацією, переховувався Абдеслам зі спільниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-