У Конго на час виборів вимкнуть мобільний зв'язок

У Конго на час виборів вимкнуть мобільний зв'язок

Укрінформ
Уряд Конго наказав мобільним операторам вимкнути по всій країні зв'язок на час проведення голосування за кандидатів у президенти, що триватиме 20 та 21 березня.

Про це із посиланням на урядові джерела пише Reuters.

«Уряд хоче, аби оператори відключили зв'язок 20 та 21 березня з метою забезпечення безпеки та громадського спокою», - сказав співрозмовник Reuters.

Водночас опозиція стверджує, що цей наказ ставить за мету перешкодити роботі спостерігачів та ускладнити поширення результатів екзит-полів, що суперечитимуть офіційному підрахунку голосів. «Робиться все, аби вибори були непрозорими», - зазначив Джо Вашингтон, президент правозахисної організації «Фундація Ебіна».

Своєю чергою, уряд відкидає обвинувачення у підготовці фальсифікацій та наполягає, що оприлюднення альтернативних результатів підрахунку голосів є незаконним та може спричинити післявиборчий хаос.

Reuters додає, що у переддень виборів правоохоронці також викликали на допит основного опозиційного кандидата Жана-Марі Мококо, втім він відмовився йти до правоохоронців, оскільки це вже шостий допит за останній місяць. «Це – зловживання владою. Можливо, вони спробують доставити мене силою. Нехай спробують», - наголосив Мококо.

Правоохоронці допитують генерала у відставці Мококо з приводу відео 2007-го року на якому він нібито обговорює державний переворот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-