Придністров'я

Придністров'я "5+2": Тирасполь не готовий до переговорів

Укрінформ
Представники невизнаного Придністров'я не готові до наміченого на початок квітня цього року відновлення переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі "5+2".

Про це заявив міністр закордонних справ невизнаного Придністров'я Віталій Ігнатьєв, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"На жаль, ми змушені констатувати, що до переговорів у форматі "5+2" не готові, оскільки молдавська сторона саботує предметну роботу", - заявив Ігнатьєв.

Політичний представник Молдови на переговорах, віце-прем'єр Георге Балан звинувачення спростував, зазначивши, що "робота експертних груп продовжується, а молдавська сторона не зацікавлена у затягуванні вирішення питань, які сприяли б врегулюванню проблем, що нагромадилися за минулий період ".

Віце-прем'єр зазначив також, що Кишинів завжди відкритий до конструктивного діалогу з представниками невизнаного Придністров'я.

Раніше було заявлено, що зустріч представників Кишинева і Тирасполя з учасниками переговорного процесу у форматі "5+2" (Молдова, Придністров'я – сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ, Росія – гаранти, ЄС і США – посередники) відбудеться 5 та 6 квітня нинішнього року. Переговори повинні були відбутися у Кишиневі й Тирасполі.

Як відомо, переговори щодо Придністровського врегулювання у форматі "5+2" не проводилися з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-