Армія Асада просувається до Пальміри за підтримки російської авіації

Армія Асада просувається до Пальміри за підтримки російської авіації

Укрінформ
Росія заявляє, що її військові літаки у Сирії вилетіли для підтримки проурядових сил сирійського президента Башара аль-Асада в операції з відновлення контролю над містом Пальміра, яке контролюють бойовики угруповання «Ісламська держава».

Про це повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty

«Росія стверджує, що її літаки летять на підтримку сирійської армії, щоб повернути собі стародавнє місто Пальміра, яке перебуває під контролем бойовиків «Ісламської держави», - йдеться у повідомленні.

За словами представника Міністерства оборони Росії Сергія Рудського, російські літаки, що знаходяться на авіабазі у Сирії, щодня здійснюють по 25 вильотів для підтримки сирійських військ у цій операції.

Активісти, які моніторять ситуацію у Сирії, повідомляють, що проурядові сирійські війська повільно просуваються у напрямку Пальміри за підтримки російських авіаударів у місті та його околицях.

Рудськой повідомив журналістам у Москві, що сили аль-Асада зайняли ключові висоти біля Пальміри і відрізали головні маршрути, які ведуть у це контрольоване ісламістами місто.

Раніше цього тижня президент Росії Володимир Путін дав наказ почати відведення частини російських військ із Сирії.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-