США не підтверджують виведення російських військ із Сирії - Держдеп

США не підтверджують виведення російських військ із Сирії - Держдеп

Укрінформ
Відкликання російських військ із Сирії могло б полегшити політичну дискусію щодо мирного припинення громадянської війни у країні, але ще рано робити якісь висновки.

Таку думку під час брифінгу у Вашингтоні висловив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо Путін дотримається свого слова стосовно значного виведення військових сил, це може наблизити політичне вирішення. Втім, треба почекати та подивитися. Наразі зарано робити висновки», - сказав Кірбі.

Він додав, що США фіксують пересування російських літаків, але поки не можуть підтвердити правдивість намірів президента Путіна щодо виведення військ із Сирії. «Ми зафіксували малу кількість літаків, які покидали Сирію, але сказати, скільки точно їх було, я не можу. Я також не можу сказати, чи не було це ротацією. Можливо, вони планувалися до повернення додому раніше, або потребували ремонту, чи все-таки це було частиною виведення військ», - зазначив речник Держдепу.

Кірбі наголосив також, що Росія не погоджувала дії своєї армії у Сирії зі США. «Представники США та деякі російські військові обмінювалися певною інформацією з метою уникнення інцидентів та збереження безпеки польотів. Певний обмін інформацією відбувався, але обмежений», - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-