На Алясці знайшли новий вид метеликів

На Алясці знайшли новий вид метеликів

Фото
Укрінформ
Новий вид арктичного метелика виявив американський учений-лепідоптеролог Ендрю Воррен. Новий вид отримав назву Tanana Arctic, за назвою річки Танана в центральній частині Аляски.

Про це повідомляє журнал National Geographic.

«Цікаву знахідку зробив у сховищі Флоридського музею природної історії лепідоптеролог - фахівець із метеликів - з Флоридського університету Ендрю Воррен. Переглядаючи колекцію комах, він звернув увагу на метелика сімейства Chryxus. Він видалася йому більше звичайного і більш темного забарвлення», - йдеться в публікації.

Вивчення ДНК метелика виявило його відмінності від інших видів метеликів. Новий вид отримав назву Tanana Arctic, за назвою річки Танана в центральній частині Аляски. В період останнього зледеніння - від 28 до 14 тис. років тому - частина басейну річок Танана та Юкон не була вкрита льодом і саме тому там виникла ця унікальна популяція в результаті схрещування двох метеликів місцевих видів. Перші арктичні метелики з'являються наприкінці травня і зникають в липні. В зв'язку з потеплінням клімату, популяція поширилася на південь і тепер вони зустрічаються в штаті Колорадо.

На думку американського лепідоптеролога, музейні колекції зберігають ще багато несподіванок, оскільки методи ДНК-аналізу постійно вдосконалюються. Зараз в США та Канаді відомі 825 видів метеликів і близько 10 тис. видів молі, яка, як наголосив Ендрю Воррен, "вивчена набагато гірше". Він вважає, що вивчення комах, що мешкають в Арктиці, дасть можливість краще розібратися в тому, як відбуваються кліматичні зміни у високих широтах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-