США не визнають автономію курдів на півночі Сирії - Держдеп

США не визнають автономію курдів на півночі Сирії - Держдеп

Укрінформ
США не визнають легітимність відділення частини районів Сирії на півночі країни у автономію.

Про це заявив представник державного департаменту США Марк Тонер, коментуючи наміри сирійських курдів федералізувати державу, повідомляє Анадолу.

"США не будуть визнавати жодну автономію на півночі Сирії. Майбутнє Сирії обговорюється на переговорах в Женеві, і сирійський народ визначить шляхи свого розвитку. Ми будемо підтримувати рішення, прийняті на цих переговорах", - зазначив Тонер.

Він також підкреслив, що США - за територіальну цілісність і суверенітет Сирії. Одностороннє проголошення автономії суперечить цим принципам.

До речі, проти цього виступає і Туреччина, так як для неї питання курдської автономії у себе під боком, а значить і розігрів курдського сепаратизму всередині самої країни, є болючим викликом.

"Національна єдність і територіальна цілісність Сирії є для нас фундаментальними. Односторонні рішення не мають законності", - підкреслив міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу.

Як раніше повідомлялося, сирійські курди в середу провели в Рмейлані конференцію, на якій було розглянуто проект "федеративної демократичної" системи управління країною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-