Росія вивела з Сирії майже половину своїх літаків - Reuters

Росія вивела з Сирії майже половину своїх літаків - Reuters

Укрінформ
Трохи менше половини російських військових літаків, що базувалися в Сирії, залишили територію країни протягом останніх двох днів.

До таких висновків дійшло агентство Reuters, проаналізувавши кадри, що транслюються по державному телебаченню.

"Аналіз супутникових знімків, кадри російських авіаударів, а також заяви міністерства оборони раніше вказували на те, що на авіабазі ВПС Росії Хмеймім в сирійській провінції Латакія базувалося близько 36 військових літаків", - йдеться у повідомленні.

За оцінкою агентства, як мінімум 15 з цих літаків, в тому числі Су-24, Су-25, Су-30 і Су-34, вилетіли до Росії протягом останніх двох днів.

Повідомляється, що Reuters не зміг самостійно відстежити пересування повітряних суден. Неможливо було визначити також, чи направляються до Сирії інші літаки на зміну тим, що залишили країну.

Відомо також, що на базі перебуває не менше 14 військових вертольотів і розвідувальних безпілотних літальних апаратів. Якщо їх також виводять, вертольоти, швидше за все, будуть відправлені морем або по повітрю, вважає агентство.

Як повідомляв Укрінформ, Росія не буде виводити з Сирії зенітно-ракетні комплекси С-400.

За офіційною версією Кремля, президент Росії Володимир Путін відкликав більшу частину військ РФ з території Сирії тому, що основні завдання в регіоні були виконані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-