Поліція не стала порушувати справу про погрози Нємцову напередодні вбивства - ЗМІ

Поліція не стала порушувати справу про погрози Нємцову напередодні вбивства - ЗМІ

Укрінформ
Назадовго до вбивства Бориса Нємцова поліція відмовилася порушувати кримінальну справу про погрози, що надходили на його адресу.

Про це повідомляє «Росбалт» з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Співрозмовник агентства заявив, що в матеріалах розслідування про вбивство політика фігурують свідчення його помічника в Ярославській області. Він розповів, що восени 2014 року Бориса Нємцова насторожили два коментарі в соцмережах з погрозами, у тому числі про розправу.

Політик подав заяву про порушення справи в правоохоронні органи Ярославської області, однак там матеріали передали дільничному, який виніс постанову про відмову в порушенні справи.

Агентство зазначає, що згідно з показаннями обвинувачених у вбивстві політика, від яких вони пізніше відмовилися, як раз у період появи погроз на адресу Бориса Нємцова вони почали стежити за політиком і постійно читали його висловлюваннями в соцмережах.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий біля стін Кремля 27 лютого 2015 року. Наразі у справі про вбивство політика заарештовано п'ять осіб — Заур Дадаєв, Анзор Губашев, його брат Шадід Губашев, а також Хамзат Баха і Тамерлан Эскерханов. Як вважає слідство, безпосереднім убивцею політика є Заур Дадаєв, а інші були його помічниками.

В кінці лютого адвокат сім'ї Бориса Нємцова повідомив про те, що організатор вбивства політика був оголошений у міжнародний розшук по лінії інтерполу. Раніше Слідчий комітет Росії повідомив про те, що вважає Руслана Мухудинова, водія офіцера батальйону «Північ» Руслана Геремеева, головним організатором вбивства опозиціонера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-