США спостерігатимуть за виведенням російських військ із Сирії

США спостерігатимуть за виведенням російських військ із Сирії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон позитивно сприймає рішення президента РФ Володимира Путіна вивести війська з території Сирії, втім для впевненості спостерігатиме за цим процесом.

Таку оцінку висловив у вівторок речник Білого дому Джош Ернест, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, що ми будемо спостерігати за розвитком подій. Попередні ознаки свідчать про те, що росіяни виконують те, про що було заявлено, втім все ж поки занадто рано давати визначення в питанні, який вплив це матиме на загальну ситуацію (в питанні Сирії – ред.)",- зауважив Ернест.

Він також уточнив, що Москва "не відправляла прямого попереднього повідомлення Сполученим Штатам про своє рішення вивести війська із Сирії". Втім, зазначив представник Білого дому, якщо росіяни виконають свою обіцянку, "це могло би стати позитивним результатом".

Подібну позицію висловив у вівторок речник Державного департаменту Джон Кірбі.

"Я не можу прогнозувати, але я можу зазначити про сподівання держсекретаря, що цей наказ (Путіна – ред.) міг би сприяти зусиллям у політичній площині. Ми дійсно сподіваємося, що це рішення президента Путіна могло би мати позитивний ефект у процесі переговорів", - зауважив представник Держдепартаменту США.

Як раніше повідомляло агентство, президент Росії Володимир Путін наказав розпочати виведення основних сил РФ із Сирії з 15 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-