Виведення військ із Сирії: Париж чекає реальних дій, а Лондон не вірить у щирість Путіна

Виведення військ із Сирії: Париж чекає реальних дій, а Лондон не вірить у щирість Путіна

Укрінформ
Франція взяла до відома учорашню заяву президента РФ Володимира Путіна та очікує на реальне виведення російських військ із Сирії, що сприятиме деескалації ситуації в країні, де шостий рік поспіль триває війна.

Про це у вівторок у Парижі заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Ми взяли до відома заяву президента Путіна. Якщо й насправді слова перетворяться в дію, це буде позитивним розвитком. Усі кроки, що сприятимуть деескалації в Сирії, потрібно заохочувати", - сказав дипломат.

За його словами, такі кроки передбачають логіку мирного процесу, тобто "коли замовкає зброя, настає час реального переговорного процесу щодо політичного переходу в Сирії". "Це те, над чим ми працюємо з ООН і всіма нашими  партнерами", - підкреслив Надаль.

Водночас у Британії сумніваються, що Росія виведе війська із Сирії.

"Росія раніше обіцяла вивести війська і з України, що пізніше виявилося лише звичайною ротацією військ", - заявив глава МЗС Великої Британії Філіп Хеммонд, інформує Associated Press.

За його словами, з огляду на те, що Росія абсолютно непрозора у своїх мотивах і планах, то можна лише здогадуватися про наміри Москви. Хеммонд додав, що справжня деескалація Росії була б "тільки прийнята схвально".

Хаммонд також закликав Москву використати свій вплив на Башара Асада, щоб дійти згоди у переговорах по Сирії. "Росія має унікальний вплив, який може допомогти зробити переговори  успішними, і ми щиро сподіваємося, що вона його використає", - зазначив він.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін розпорядився почати виведення основної частини угруповання Повітряно-космічних сил РФ з Сирії. За його словами, завдання, які ставилися перед військовим, "в цілому виконані".

Пізніше заступник міністра оборони РФ Микола Панков заявив, що російське авіаційне угруповання продовжить завдавати ударів у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-