Польща продовжила розслідування Смоленської катастрофи

Польща продовжила розслідування Смоленської катастрофи

Укрінформ
Головна військова прокуратура (NPW) Польщі продовжила розслідування Смоленської катастрофи, яке мало завершитися 10 квітня, ще на півроку – до 10 жовтня.

Про це повідомив речник NPW Марцін Максіян, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Попри здійснення багатьох слідчих дій, спрямованих на з’ясування причин, обставин і перебігу катастрофи, нам не вдалося завершити слідства у раніше визначеному терміні (до 10 квітня – ред.). Тому, вирішено продовжити розслідування ще на півроку”, - заявив Максіян.

Він підкреслив, що поки що польська сторона не отримала з Росії “чорних скриньок” та інших бортових приборів з розбитого літака екс-президента Леха Качинського, корпусу урядового Ту-154М, а також усіх нормативних документів щодо повітряного руху і здійснення повітряних операцій на військовому аеродромі “Північний” в Смоленську.

Крім того, прокуратура очікує на реалізацію прохання про надання юридичної допомоги з боку США щодо отримання додаткової інформації і технічних даних від виробника пристроїв для Ту-154, зокрема навігаційного комп’ютера FMS і системи попередження про наближення до землі TAWS.

Декілька днів тому у Польщі почала діяти урядова підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи. Основна причина відновлення слідства на урядовому рівні, як наголошують представники польської влади, є поява нової інформації, яка може у значній мірі вплинути на оцінку трагічних подій шестирічної давності.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня 2010 року в авіакатастрофі президентського літака під Смоленськом загинули 96 осіб, зокрема президентське подружжя Леха та Марії Качинських, а також значна частина військової політичної, релігійної та громадської еліти Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-