Малайзія депортує журналістів за незручні запитання прем'єру

Малайзія депортує журналістів за незручні запитання прем'єру

Укрінформ
Влада Малайзії депортує з країни двох австралійських журналістів, які поставили прем'єр-міністру країни Наджибу Разаку запитання про корупційний скандал.

Про це повідомляє AP.

«Влада Малайзії не висуватиме звинувачень проти двох журналістів із Австралії, які намагалися розпитати прем'єр-міністра щодо обвинувачень у корупції. Замість цього їх буде депортовано», - повідомляє агентство з посиланням на поліцію Малайзії.

Скандал, про який йдеться, пов'язаний із сумою в $681 млн, що була зарахована на банківські рахунки Разака у 2013 році. За версією критиків, гроші з'явилися із державного інвестиційного фонду, заснованого ним у 2009 році. У січні цього року суд вирішив не висувати звинувачень проти прем'єра, назвавши суму «особистим подарунком» від саудівської королівської родини.

Журналісти Лінтон Бессер і Луї Ероглу були затримані після того, як звернулися до прем'єра із запитанням про походження грошей. Інцидент відбувся у суботу біля мечеті у місті Кучинг. За твердженням поліції, репортери «перетнули лінію охорони і агресивно наблизилися» до міністра.

У вівторок журналісти мали постати перед судом за звинуваченням у перешкоджанні виконанню обов'язків державного службовця. Рішення депортувати їх було ухвалене після втручання австралійського уряду.

Фото: abc.net.au

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-