КНДР знову провела випробування ядерної зброї

КНДР знову провела випробування ядерної зброї

Укрінформ
В результаті тестових випробувань боєголовок балістичних ракет у Північній Кореї була забезпечена можливість їхнього повернення до щільних шарів атмосфери.

Про це повідомила у вівторок на першій смузі центральна в цій країні газета "Нодон сінмун".

"Завдяки цьогорічному тестуванню була перевірена термостійкість боєголовки в тепловому потоці, який приблизно у п'ять разів перевищує звичайні умови і тиск, що створюються при поверненні боєголовки ракети в щільні шари атмосфери... Надійно забезпечена можливість повернення боєголовки в щільні шари атмосфери", - повідомляє газета.

Тестування проходило під особистим керівництвом лідера країни Кім Чен Ина, йдеться у публікації, що супроводжується серією кольорових фотографій.

При цьому, за словами північнокорейського лідера, для "підвищення надійності ядерних ударів найближчим часом будуть проведені випробування ядерних боєзарядів і запуски балістичних ракет різного типу, які можуть бути оснащені ядерними боєголовками".

Як раніше повідомляло агентство, глава КНДР Кім Чен Ин дав вказівку проводити в країні більше ядерних випробувань для оцінки руйнівної здатності створених в КНДР ядерних боєголовок.

Також влада КНДР заявила, що країна готова завдати превентивного удару по території Південної Кореї у відповідь на спільні навчання, які проводять південнокорейська і американська армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-