Штайнмайер привітав виведення Росією військ з Сирії

Штайнмайер привітав виведення Росією військ з Сирії

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає позитивним виведення Росією частини своїх військ із Сирії.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Німеччини, наявному в розпорядженні кореспондента Укрінформу.

"Якщо оголошене виведення російських військ відбудеться, це підвищить тиск на режим президента Асада з тим, щоб в Женеві нарешті серйозно поставилися до необхідності домовитися про мирний політичний перехід в інтересах збереження сирійської державності та всіх груп населення", - заявив глава МЗС Німеччини.

За його словами, сьогодні вперше за п'ять років з'явилася надія на припинення насильства, проте ситуація дуже крихка і може вибухнути в будь-який момент.

"Кожен маленький прогрес останніх тижнів був досягнутий завдяки загальному зовнішньому тиску, на основі взаєморозуміння між міжнародними і регіональними гравцями у Відні і в Мюнхені", - підкреслив дипломат.

Зараз, коли в Женеві обговорюються найскладніші питання, що стосуються політичного майбутнього Сирії, таке взаєморозуміння і такий тиск потрібні як ніколи, переконаний він.

"Усвідомлення того, що після п'яти років війни сторони нарешті втомилися від неї і зрозуміли, що ніхто не зможе виграти в цьому конфлікті військовими методами, дає надію нарешті досягти політичного рішення", - зазначив дипломат.

У день "чорного ювілею" - 5-річчя війни в Сирії - глава МЗС Німеччини нагадав: "те, що почалося п'ять років тому як мирний протест проти корупції і тиранії, розгорнулося через релігійну ненависть і нещадну боротьбу за регіональне панування як один із самих жорстоких конфліктів нашого часу".

“У ньому загинули більше 250 тис людей, десятки мільйонів стали біженцями, знищені безцінні скарби історії та культури. Наслідки цієї кризи ми спостерігаємо сьогодні всюди і в нашій країні - на вокзалах, в школах і спортивних залах", - додав Штайнмайер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-