РФ хоче зняти з Ірану відповідальність за пуски ракет – Пауер

РФ хоче зняти з Ірану відповідальність за пуски ракет – Пауер

Укрінформ
Росія намагається знайти причини, щоб запобігти жорсткій реакції ООН на небезпечні випробування Іраном ракет, здатних нести ядерну зброю, в порушення резолюції Радбезу 2231.

Про це заявила в понеділок у Нью-Йорку після засідання РБ ООН постійний представник США при Організації Саманта Пауер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Текст резолюції (РБ ООН. - Ред.) 2231 закликає Іран не проводити будь-яку діяльність, пов'язану з балістичними ракетами, здатними доставляти ядерну зброю. Вони (запущені Іраном ракети. – Ред.) були розроблені саме для цього - щоб мати можливість нести ядерну зброю. Це заслуговує відповіді Ради Безпеки", - заявила представник США.

Вона наголосила, що РБ ООН має взяти на себе відповідальність. "А Росія, схоже, хоче виправдати свою позицію, знайти причини, щоб не діяти, замість того щоб активізуватися та бути готовою розділити колективну відповідальність", - підкреслила Пауер.

При цьому американський дипломат висловила рішучу позицію офіційного Вашингтона щодо покарання влади в Тегерані. "Ми будемо продовжувати наполягати в Раді Безпеки в рамках виконання резолюції 2231, надавати технічну інформацію, яку сам Іран і оприлюднив, що використовувана ним технологія за своєю природою здатна доставляти ядерну зброю і, таким чином, за своєю суттю ігнорує цю резолюцію", - наголосила вона.

Під час засідання РБ ООН у понеділок, ініційованого США, постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що пуски балістичних ракет Іраном не порушили резолюції РБ ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-