Болгарія просить міжнародного захисту для дітей-мігрантів

Болгарія просить міжнародного захисту для дітей-мігрантів

Укрінформ
Нині на території Болгарії перебувають більш як 1800 дітей-мігрантів, більшість з яких - без родичів або батьків, які б їх супроводжували.

Такі дані оприлюднила голова державного Агентства з захисту дітей Єва Жечева, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За словами Жечевої, Болгарія вже звернулася по допомогу в міжнародні організації, оскільки із загальної кількості неповнолітніх дітей-мігрантів (понад 1800), які знаходяться на території країни, 1200 - без родичів або батьків, які їх супроводжують, а 215 дітей - ясельного віку.

Жечева наголосила також, що головна проблема полягає ще і в тому, що, згідно з болгарським законодавством, дітей, які не досягли 18-річного віку, не можуть насильно тримати в центрах для біженців. З цієї причини діти самостійно втікають із центрів, а згодом залишають і територію Болгарії.

Згідно з оприлюдненими статистичними даними, тільки в 2015 році у Болгарії було зареєстровано 460 випадків втечі дітей з центрів для біженців, і яка їхня подальша доля, наразі невідомо.

Жечева наголосила, що Болгарія планує порушити це питання під час європейської конференції з прав дітей, яка відбудеться 5-6 квітня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-