У Сирії хімічну зброю застосовували понад 160 разів - SAMS

У Сирії хімічну зброю застосовували понад 160 разів - SAMS

Укрінформ
З моменту початку сирійського конфлікту хімічну зброю було використано не менше ніж 161 раз. В результаті таких атак загинули 1491 людина, понад 14,5 тис. постраждали.

Про це йдеться у звіті сирійсько-американського медичного товариства (SAMS), який зреблений на основі інформації, отриманої від лікарів, повідомляє "Комерсант" з посиланням на AP.

Організація також повідомила про ще 133 атаки, підтвердження яким ще немає. Відзначається, що 77% хіматак відбулися після вересня 2013 року, коли була прийнята резолюції РБ ООН про взяття під міжнародний контроль і ліквідації сирійської програми хімічної зброї.

За минулий рік було зафіксовано 69 таких атак.

Читайте також: Сирійський уряд відмовляється обговорювати «перехідний період»

Раніше Пентагон підтвердив інформацію про захоплення в Іраку глави підрозділу з створення хімічної зброї для ІД. При цьому у відомстві зазначають, що саме отримана від бойовика Абу Дауда інформація дозволила коаліційним силам на чолі з США завдати ефективних авіаударів по об'єктах ІД, на яких імовірно вироблялася хімзброя. Як додав представник Пентагону, Абу Дауд був переданий у руки іракської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-