Штати та Франція заявляють, що уряд Асада хоче зірвати переговори

Штати та Франція заявляють, що уряд Асада хоче зірвати переговори

Укрінформ
Сполучені Штати Америки та Франція звинуватили уряд Сирії у спробі зірвати новий раунд мирних переговорів, що має розпочатися в понеділок, 14 березня.

Про це в неділю за результатами неформальних консультацій європейських та американських дипломатів у Парижі заявив міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це (заява представника сирійського уряду - Ред.) провокація...Поганий знак і не відповідає духу угоди про припинення вогню», - сказав Еро.

Держсекретар США Джон Керрі у свою чергу підкреслив, що заява міністра закордонних справ Сирії Валіда аль-Муалема є «явною спробою зірвати мирний процес».

«Сирійський уряд і його прихильники помиляються, якщо думають, що вони можуть продовжувати випробовувати межі крихкого перемир'я», - зазначив Керрі.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муалем заявив, що сирійський уряд не обговорюватиме президентські вибори на мирних переговорах в Женеві на цьому тижні та не вестиме переговорів з будь-якою зі сторін, яка цього бажає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-